Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

21 Martie 2021
Vizualizari: 1739
Comentează add

Ministrul italian al afacerilor interne, Luciana Lamorgese, interviu în exclusivitate pentru Radio România Actualități.

Ministrul italian al afacerilor interne, interviu pentru RRA

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Lucian Bode (stg) și Luciana Lamorgese (dr). Foto: Foto: www.interno.gov.it/

In intalnirea cu omologul sau roman Lucian Bode de ieri, de la Roma, Ministrul italian al afacerilor interne, Luciana Lamorgese, a apreciat nivelul excelent al colaborării româno-italiene, atât în plan bilateral, cât și european, reprezentând sinergia între cele două state și un model de succes și bune practici în cooperarea polițienească. Elena Postelnicu intr-un scurt interviu in exclusivitate pentru RRA cu ministrul italian.
 
Rep: Doamna ministru, Luciana Lamorgese, care este relatia de colaborare dintre politia romana si cea italiana?

Luciana Lamorgese: Cooperarea polițienească se realizează la nivel bilateral în domeniile formării, al schimbului de informații, iar pe plan operativ vizează combaterea unor forme grave de criminalitate, prinderea urmăriților, combaterea traficului de persoane  - formă de criminalitate în care grupările românești organizate sunt deosebit de implicate, combaterea fraudelor financiare și a traficului de substanțe stupefiante.

Rep: Care sunt măsurile de protectie rezervate romanilor rezidenti in Italia de la inceputul pandemiei în special în ceea ce priveste cultul religios?

Luciana Lamorgese: În vederea reglementării accesului în lăcașurile de cult, cu respectarea dispozițiilor legale aprobate pentru limitarea răspândirii epidemie de COVID 19, Ministerul de Interne a semnat în luna mai a anului trecut un Protocol cu Conferința Episcopală Italiană, cu Uniunea Comunităților Evreiesti, cu reprezentanții comunităților islamice, precum și cu Biserica Ortodoxă, care este una dintre cele mai importante comunități credincioase necatolice prezente în Italia, cu aproximativ 1 milion de credincioși, și cu care se află pe rol procedura aferentă încheierii unei Înțelegeri.

Rep: Cu ce fel de provocări s-au confruntat fortele de ordine din Italia în contextul nou și exceptional ca cel în care trăim?

Luciana Lamorgese: De la începutul pandemiei, pe întreg teritoriul național au fost efectuate aproximativ 47 de milioane de controale la cetateni și la operatori economici, din care la 37 de milioane de persoane au fost aplicate aproximativ 600.000 de sancțiuni (ce reprezintă 1,6% din totalul controalelor). Deci activitatea pe care forțele de poliție au desfășurat-o pentru combaterea comportamentelor incorecte a fost foarte intensă.

(RS)


Etichete exclusiv radiointerviuministrul de interneitaliaLuciana Lamorgese(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live