Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

6 Iunie 2020
Vizualizari: 615
Comentează add

Ministrul german de externe, Heiko Maas urmează să ajungă la Ierusalim pentru a discuta cu liderii israelieni despre planul de anexare a unor părți din Cisiordania.

Ministrul german de externe "îl avertizează" pe Benjamin Netanyahu

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Ministrul de externe german Heiko Maas. Foto: Odd ANDERSEN / AFP

Ministrul german de externe, Heiko Maas, urmează să ajungă la Ierusalim, săptămâna viitoare, pentru a discuta cu liderii israelieni despre planul de anexare a unor părți din Cisiordania.

Israelul va începe procesul de anexare de la 1 iulie, în aceeași zi în care Germania va prelua președinția rotativă a Uniunii Europene.

Potrivit televiziunii israeliene, ministrul german de externe, Heiko Maas, va face o vizită în Israel, pentru a avertiza împotriva anexării.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că este hotărât să înceapă anexarea așezărilor din Cisiordania, în ciuda amenințărilor cu sancțiuni ale Uniunii Europene și pe fondul unei ambivalențe din partea Statelor Unite.

Berlinul se opune anexării.

Se presupune că Heiko Maas va veni miercuri în Israel, pentru o vizită urgentă, ca să îl avertizeze pe Benjamin Netanyahu.

Planul american de pace oferă posibilitatea creării unui stat palestinian, în urma anexării așezărilor și a Văii Iordanului.

Ministrul german de externe se va întâlni, de asemenea, cu ministrul apărării Benny Gantz și ministrul de externe, Gabi Ashkenazi.

Cei doi nu sunt foarte entuziasmați de anexare, așa cum este premierul Benjamin Netanyahu.

Germania încearcă să găsească o modalitate de a preveni o criză majoră cauzată de anexare şi probabil va prezenta o alternativă care să permită reluarea negocierilor între Israel și palestinieni.

Dacă anexarea nu va avea loc în luna iulie, poate fi amânată la nesfârșit din cauza situației politice din Statele Unite.


Etichete israelMinistrul german de externeHeiko Maasanexarecisiordania(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live