Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (continuare) Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

29 Aprilie 2020
Vizualizari: 748
Comentează add

Ministrul Fondurilor Europene, despre stimulentele pentru cadrele medicale

carmen-gavrila

  Ministrul fondurilor europene, Ioan Marcel Boloș. Foto: Agerpres

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, a anuntat, la o videoconferinta cu medicii privind fondurile europenein domeniu, ca managerii spitalelor pot decide asupra personalului care primește stimulentul financiar, avându-se în vedere includerea și altor categorii profesionale.

De asemenea, acordarea stimulentului se va face începând din luna mai, fără a întârzia plata normală a salariilor medicilor. In plus, vor fi 350 de milioane de euro pentru decontarea echipamentelor de testare, de protecție și de tratare achiziționate începând cu 1 februarie anul acesta.

Ministrul Marcel Boloș a mai anunțat că va propune in guvern renunțarea la limitarea care prevedea inițial acordarea stimulentului financiar doar personalului implicat direct în tratarea bolnavilor, ceea ce va da managerilor spitalelor posibilitatea de a decide ce categorii de personal sunt îndreptățite să primească sprijinul financiar.

Conform reprezentanților Ministerului Sănătății care au participat si ei la videoconferință, stimulentul financiar se va acorda începând din luna mai pentru aprilie, iar plata salariilor și sporurilor nu va fi condiționată sau întârziată de acordarea acestor prime din bani europeni.

(PH)


Etichete ministrul Fondurilor EuropeneMarcel Bolosstimulentecadre medicale(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live