Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

17 Martie 2020
Vizualizari: 579
Comentează add

Ministrul de externe Bogdan Aurescu, întrevedere cu ambasadorul SUA

carmen-gavrila

  Minitstrul Bogdan Aurescu. Foto. Arhivă.

Ministrul de externe Bogdan Aurescu l-a primit astazi pe ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, cu care a discutat situatia creată de epidemia de COVID-19 și măsurile excepționale luate la nivel global.

Ambasadorul Adrian Zuckerman a înmânat ministrului Bogdan Aurescu o scrisoare din partea secretarului american de stat, Mike Pompeo in care acesta îi mulțumește personal șefului diplomației române pentru buna colaborare avută pe canale diplomatice cu România, inclusiv prin intermediul Ambasadei României la Washington și a Consulatului General din Los Angeles, pentru repatrierea în siguranță a cetățenilor europeni, inclusiv români, care se aflau pe nava Grand Princess.

De asemenea Mike Pompeo l-a invitat pe ministrul Bogdan Aurescu la Washington, la începutul lunii aprilie, sau cât mai curând posibil când situația o va permite.

Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat faptul că, în această perioadă complexă, trebuie păstrate în atenție, în paralel cu eforturile legate de epidemia cu care se confruntă țările, și proiectele strategice și prioritățile de politică externă, care să contribuie la creșterea suplimentară a securității cetățenilor.

Bogdan Aurescu si ambasadorul Zuckerman au discutat și despre cooperarea în domeniul apărării și al securității și a existat un schimb de opinii cu privire la evoluțiile din Republica Moldova.

(P.H.)


Etichete ministrul de externeBogdan Aurescuambasadorul SUA la BucureștiAdrian ZuckermanMike Pompeocoronavirus(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live