Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Octombrie 2019
Vizualizari: 429
Comentează add

Kurzii au încheiat aseară, un acord cu Damascul

Miniştrii europeni de Externe discută astăzi, situaţia din Siria

radiojurnal

Siria. Foto: Arhiva/ Xinhua/ Agerpres  

Situaţia din Siria va fi analizată astăzi la Luxemburg de miniştrii europeni de externe.

Aseară, kurzii au anunţat că au încheiat un acord cu Damascul privind desfăşurarea trupelor guvernamentale în nordul ţării, pentru a se opune avansului rapid al armatei turceşti şi aliaţilor săi.

Regimul preşedintelui Bachar al-Assad a denunţat operaţiunea guvernului de la Ankara şi a precizat că va trimite trupe, pentru a înfrunta agresiunea turcă, notează France Presse.  

Franţa va lua măsuri, în orele următoare, pentru a asigura siguranţa militarilor şi personalului civil din nord-estul Siriei, a anunţat, în această dimineaţă, biroul preşedintelui Emmanuel Macron, după o reuniune de urgenţă a responsabililor din domeniul apărării.

Potrivit comunicatului, citat de France Presse, Parisul îşi va accentua eforturile pentru a obţine o încetare imediată a ofensivei Turciei împotriva forţelor kurde care poate antrena consecinţe umanitare dramatice, o revenire a jihadiştilor în regiune şi o destabilizare de durată a nord-estului Siriei. Franţa este membră a coaliţiei anti-jihadiste condusă de Statele Unite şi are membri ai forţelor speciale care acţionează în Siria.


Etichete SiriaAssadAnkaraMacron

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live