Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Anca Dragu

9 Septembrie 2016
Vizualizari: 842
Comentează add

Miniştrii de finanţe din ţările zonei euro au cerut Greciei să accelereze implementarea reformelor economice.

Miniştrii de finanţe din UE cer Greciei accelerarea reformelor economice

anca-dragu

La Bratislava, miniştrii de finanţe din ţările zonei euro au cerut Greciei să accelereze implementarea reformelor economice, dacă doreşte să primească o nouă  tranşă din pachetul de ajutor financiar convenit anul trecut.

Conform acordului semnat anul trecut de Grecia cu FMI, Banca Centrală Europeană şi ţările care folosesc moneda euro Atena urmează să primească asistenţă financiară în valoare totală de 86 de miliarde de euro până în 2018, cu condiţia să implementeze un pachet de reforme economice.

În luna mai, miniştrii de finanţe din zona euro au aprobat o tranşă de 10,3 miliarde de euro, din care aproape două treimi au fost deja transferate guvernului grec, restul sumei urmând să fie trimisă până la sfârşitul lui octombrie, dacă Atena îndeplineşte câteva condiţii, care includ privatizarea unor companii şi restructurarea sectorului energeti.

Guvernul grec însă nu se grăbeşte să-şi facă temele, după cum a declarat şeful grupului miniştrilor de finanţe din zona euro, Jeroen Dijsselbloem.

"Autorităţile de la Atena au cam pierdut timpul şi au rămas în urmă. Încă mai este de lucru pentru ca toate condiţiile acordului să fie îndeplinite pentru eliberarea tranşei de bani luna viitoare. I-am spus acest lucru ministrului grec de finanţe, care a promis că va accelera reformele" - a concluzionat Dijsselbloem - adăugând că nu doreşte să comenteze declaraţiile de presă de astăzi ale premierului grec, Alexis Tsipras, care a cerut să se termine cu politica de austeritate în UE şi care vrea o reducere a datoriei ţării sale.


Etichete bratislavagreciareforme economicenoua transa greciafmibanca centrala europeanaministrii de finante

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live