Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Octombrie 2019
Vizualizari: 558
Comentează add

Bărbatului i s-a făcut rău în subteran, unde se afla de trei zile alături de alţi aproape100 de ortaci.

Miner care protesta în Valea Jiului a ajuns la Spital

radiojurnal

   Foto: Arhiva/ radioresita.ro

Unul dintre minerii care protestează la exploatările Paroşeni şi Uricani din Valea Jiului a ajuns la spital, în această seară, după ce i s-a făcut rău în subteran, unde se afla de trei zile alături de alţi aproape o sută de ortaci.

Preşedintele Sindicatului 'Huila', Laszlo Domokos, a declarat că oamenii sunt obosiţi şi stresaţi după cele trei zile de protest în subteran, dar că sunt extrem de determinaţi să îşi obţină drepturile, şi a confirmat că minerii iau în calcul şi greva foamei, dacă nu vor fi luaţi în seamă.

Pentru cei 280 de angajaţi care urmează să fie concediaţi colectiv de la 1 ianuarie ar fi nevoie de un act normativ care să prevadă un venit lunar de completare acordat timp de doi ani, precum şi consemnarea acestei perioade drept vechime în muncă, a transmis corespondentul RRA, Ilie Pintea.

Minerii au cerut prezenţa la Paroşeni a premierului demis Viorica Dăncilă, după ce în comisia de dialog social de ieri, de la Prefectura Hunedoara, li s-a spus că este nevoie de o decizie a Guvernului pentru problemele lor.


Etichete protestParoşeniUricaniValea Jiului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live