Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

2 Iulie 2020
Vizualizari: 292
Comentează add

La începutul lunii trecute, Statele Unite au anunţat că au trimis în Ucraina armament şi echipament militar în valoare de peste 60 de milioane de dolari, inclusiv rachete antitanc.

Militarii ucraineni din Donbas vor primi rachete americane Javelin Militarii ucraineni din Donbas vor primi rachete americane Javelin - Conține video

sergiu-stet

   Lansarea unei rachete antitanc Javelin         Foto: Arhivă.

Şeful Statului Major General al Forţelor Armate din Ucraina, Ruslan Homceak, a anunţat că militarii aflaţi pe frontul din Donbas vor primi sisteme antitanc americane Javelin.

Homceak a subliniat că militarii din unele unităţi sunt în proces de pregătire pentru a putea folosi în mod eficient aceste noi arme, achiziţionate din SUA. Amintim că, la începutul lunii trecute, Statele Unite au anunţat că au trimis în Ucraina armament şi echipament militar în valoare de peste 60 de milioane de dolari, inclusiv rachete antitanc de tip Javelin, în cadrul unui ajutor militar american.

Ulterior, la sfârşitul lunii iunie, Ministerul Apărării de la Kiev a anunţat că în Ucraina au ajuns un lot de rachete antitanc Javelin și echipamente auxiliare achiziţionate din SUA, în valoare de peste 27 de milioane de dolari.

Potrivit autorităţilor ucrainene, este vorba despre prima livrare din cadrul unui proiect pilot internațional de vânzări militare derulat de guvernul american.

Urmăriţi aici lansarea rachetei antitanc tip Javelin.


Etichete JavelinarmatăUcrainaDonbasmilitarirachetetanc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live