Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

23 August 2017
Vizualizari: 1669
Comentează add

După zborul care a ajuns aseară în Kandahar, efectivul Batalionului 280 Infanterie Focşani este complet, iar militarii români şi-au început misiunea în Afganistan.

Militarii români au început misiunea în teatrul de operaţii din Afganistan Militarii români au început misiunea în teatrul de operaţii din Afganistan - Conține audio

ilie-pintea

Militarii români în drum spre Afganistan (foto: Ilie Pintea)

După zborul care a ajuns aseară în Kandahar, efectivul Batalionului 280 Infanterie Focşani este complet, iar militarii români şi-au început misiunea în teatrul de operaţii din Afganistan.

Alături de ei acţionează elementul naţional de sprijin, dar şi echipele de consiliere care vor lucra cu armata naţională şi poliţia naţională afgană. Ilie Pintea relatază din Afganistan. 

Începând de astăzi, Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei din Focşani execută misiunile cu efectivul complet în Kandahar, unde militarii români asigură securitatea celui mai mare aeroport din sudul Afganistanului. Locotenent colonel Toni Ene, ofiţerul de relaţii publice al batalionului:  

Lt. col. Toni Ene: Efectivele Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei din Focşani este complet.În acest moment misiunile vor fi executate în aria de responsabilitatea a batalionului, şi fac referire aici la patrulele, securizarea bazei Kandahar şi colaborarea cu armata şi poliţia afgană. Fiecare misiune are tipicul ei, schimbările sunt vizibile în această bază.  

Cu trei zile în urmă, la Kandahar  a avut loc ceremonia de predare a autorităţii, între Batalionul 151 Infanterie Lupii Negrii din Iaşi şi Batalionul 280 din Focşani, care va executa misiuni în aria de responsabilitate în următoarele şase luni.

Regiunea rămâne una cu probleme în ceea ce priveşte securitatea.

Cel mai recent incident în care a fost implicat şi un militar român a avut loc cu două săptămâni în urmă.

 


Etichete Afganistan 2017Militarii românimisiunea în teatrul de operaţii din AfganistanKandaharBatalionul 280 Infanterie Focşanilt col Toni Ene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live