Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

6 Aprilie 2022
Vizualizari: 292
Comentează add

Sindicaliștii cer măsuri urgente care să contracareze criza energetică, dar şi creşterea alarmantă a preţurilor.

Mii de sindicaliști ai BNS, protest în fața Guvernului

catalin-radu

FOTO: Cătălin Radu.

Câteva mii de sindicalişti, membri ai Blocului Naţional Sindical, au protestat astăzi în faţa Guvernului, pentru a cere măsuri urgente care să contracareze criza energetică, dar şi creşterea alarmantă a preţurilor.

Ei au şi revendicări legate de aplicarea legii salarizării şi încheierea unui pact naţional pentru industria de apărare.


Dumitru Costin, preşedintele BNS: Nevoia de securitate energetică, deciziile politice luate la nivel european, la nivel mondial afectează profund piaţa energetică europeană şi, implicit, naţională. Tot pe securitate energetică, trebuie să rezolvăm problema securităţii alimentării cu gaze naturale. A doua mare revendicare vizează securitatea alimentară a populaţiei. trebuie să regândim întreaga politică agricolă a României, pentru că nu este posibil ca o ţară care are un potenţial agricol uriaş să fie dependentă de importuri. Trebuie să găsim soluţii pentru a proteja mai bine salariaţii în această perioadă complicată.


Realizator: Ministrul muncii, Marius Budăi, a venit în rândul protestatarilor pentru a-i asigura de sprijinul guvernului în rezolvarea revendicărilor lor.


Marius Budăi: Vă invit acum să fiţi parteneri în implementarea reformelor din PNRR, să ne asigurăm împreună că reforma legii salarizării, că reforma legii pensiilor nu va duce la sărăcirea cetăţenilor români. Începând de săptămâna viitoare, vom implementa măsuri care să vină în primul şi în primul rând în sprijinul categoriilor vulnerabile.


Realizator: Participanţii la protest au plecat în marş spre Piaţa Constituţiei, unde urmează să se încheie acţiunea organizată de Blocul Naţional Sindical.


Etichete bnsprotestsindicalistiministerul munciidumitru costinmarius budaisalarii(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live