Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

7 Septembrie 2014
Vizualizari: 1190
Comentează add

La Ţebea au loc serbările dedicate memoriei revoluţionarului paşoptist Avram Iancu, de la a cărui moarte se împlinesc, la 10 septembrie, 142 de ani.

Mii de oameni participă la serbările naționale de la Țebea

ilie-pintea

Comemorare Țebea. Foto: Agerpres Arhivă.

Peste patru mii de oameni participă la Ţebea la serbările dedicate memoriei revoluţionarului paşoptist Avram Iancu, de la a cărui moarte se împlinesc, la 10 septembrie, 142 de ani.

Manifestările au început acum câteva ore cu o ceremonie militară şi au continuat cu o slujbă de pomenire la mormântul eroului naţional.

Evenimentele de Ţebea au început la ora 11:00, cu decorarea drapelului de luptă al Batalionului 26 Vânători de Munte "Avram Iancu" din Brad, cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler cu însemn militar pe timp de pace, oficiată de generalul de brigadă Adrian Ponea, comandantul Divizie 4 Gemina.

A urmat ceremonialul religios, oficiat de un sobor de înalte feţe bisericeşti şi depunerea de coroane la mormântul lui Avram Iancu.

Un moment special în cadrul ceremonialului din Cimitirul Europilor a fost prezenţa unei delegaţii a moţilor din comuna Horea, care au venit cu tulnicele şi au intonat "Marşul lui Iancu", printre ei aflându-se şi câţiva dintre salvatorii victimelor accidentului aviatic, care a avut loc în zona comunei Horea cu ceva vreme în urmă.

Printre personalităţile prezente se numără lideri ai partidelor politice, precum candidaţii la preşedinţie Klaus Iohannis şi Elena Udrea.

Serbările naţionale de la Ţebea continuă la această oră cu un amplu spectacol de muzică populară, care are loc pe Platoul Moţilor, acolo unde vor concerta aproape 20 de interpreţi consacraţi ai muzici populare.


Etichete ȚebeaAvram IancuserbărimanifestăriceremonieBradHoreacandidațiKlaus IohannisElena UdreaPlatoul Moților

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live