Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Moţatu

26 Ianuarie 2017
Vizualizari: 1506
Comentează add

Decizia preşedintelui Trump de a ordona construirea unui zid la frontiera cu Mexicul şi declaraţiile acestuia că lucrările vor fi plătite de statul mexican stârnesc furie în ţară.

Mexicanii îi cer preşedintelui Peña Nieto să îşi anuleze vizita în SUA

sorin-motatu

Foto: Pixabay.com.

Decizia preşedintelui american Donald Trump de a ordona construirea unui zid la frontiera cu Mexicul şi declaraţiile acestuia că lucrările vor fi plătite de statul mexican au stârnit furie în această ţară.

Politicienii mexicani consideră că măsurile anunţate de Casa Albă sunt un afront la adresa ţării şi i-au cerut preşedintelui Enrique Peña Nieto să îşi anuleze vizita programată săptămâna viitoare la Washington.

La cinci zile după învestirea sa în funcţie, Donald Trump a pus în practică una dintre principalele promisiuni din campania electorală - construirea unui zid la frontiera cu statul vecin, Mexic. Donald Trump a anunţat că lucrările vor începe în câteva luni.

Donald Trump: O naţiune fără frontiere nu este o naţiune. Începând de astăzi, SUA îşi vor recâştiga controlul asupra frontierelor sale. Am semnat două decrete prezidenţiale, care vor salva mii de vieţi, milioane de locuri de muncă, miliarde şi miliarde de dolari.

Donald Trump a mai spus că zidul va fi construit din fonduri americane, dar a precizat că, în final, statul mexican va fi obligat să achite nota de plată. În replică, preşedintele Enrique Peña Nieto a condamnat decizia liderului american şi a precizat că Mexicul nu va plăti nimic.

Enrique Peña Nieto: Regret şi condamn decizia SUA de a continua să construiască un zid, care de ani de zile, în loc să ne unească, ne desparte. Mexicul nu crede în ziduri şi, am spus-o de mai multe ori, Mexicul nu va plăti pentru acest zid.

Enrique Peña Nieto, care ar urma să se întâlnească săptămâna viitoare la Washington cu Donald Trump, a mai spus că va face tot ce este posibil pentru a-i proteja pe mexicanii care trăiesc în SUA.

Potrivit unei ştiri de ultimă oră, Donald Trump i-a cerut omologului său mexican să nu mai vină la Washington dacă nu doreşte să plătească construcţia zidului.


Etichete trumpzidmexic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live