Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Martie 2018
Vizualizari: 816
Comentează add

Compania Metrorex a anunţat că are la dispoziţie două luni pentru a transmite Comisiei Europene clarificările solicitate, legate de cererea de finanţare a proiectului Magistralei 6

Metrorex "trebuie să clarifice cererea de finanțare a Magistralei 6"

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Compania Metrorex a anunţat că are la dispoziţie două luni pentru a transmite Comisiei Europene clarificările solicitate, legate de cererea de finanţare a proiectului Magistralei 6, 1 Mai - Aeroportul "Henri Coandă".

România a solicitat la sfârşitul anului trecut Comisiei să finanţeze linia de metrou, iar reprezentanţii Metrorex şi ai Ministerelor Fondurilor Europene şi Transporturilor au avut recent o primă discuţie cu experţi ai Comisiei, care au cerut lămuriri legate de traseul şi costul lucrărilor. Valoarea proiectului este de 1,3 miliarde de euro.

Magistrala 6 va avea un traseu de 14 km, cu 12 staţii, şi ar urma să asigure transportul a 50 de mii de călători pe oră pe un singur sens sens.

În prezent a început procedura de expropriere a terenurilor şi au loc acţiunile premergătoare procedurii de achiziţie publică pentru contractarea lucrărilor de structură.

Finanţarea este asigurată în prezent din bugetul de stat şi parţial de Guvernul Japoniei, printr-un împrumut de 330 milioane euro.


Etichete metrorexmagistrala 6ceaeroportul henri coanda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live