Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PERSPECTIVE Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

28 August 2012
Vizualizari: 2503
Comentează add

Moldova, estul Munteniei, Dobrogea şi judeţe din Carpaţii Meridionali sunt sub avertizare cod galben de vânt puternic. Acesta a perturbat deja activitatea în porturile Mării Negre.

Meteorologii au emis cod galben de vânt puternic în estul ţării

beatrice-braileanu

Foto: Arhivă Reuters.

Meteorologii au emis cod galben de vânt puternic, valabil până marţi seară la ora 21:00.

În intervalul de timp menţionat, în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, precum si în zona de munte a judeţelor Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Covasna, Braşov şi Sibiu, vântul va avea intensificari susţinute, care pot avea şi aspect de vijelie, cu viteze ce vor atinge la rafală 55-70 km/h.

În estul Moldovei şi pe litoral, vitezele vor depăşi 80 km/h.

Vântul va continua să prezinte intensificări pe litoral şi în deltă şi în cursul nopţii de marţi spre miercuri, potrivit INMH.Cod galben de intensificări ale vântului. Sursa: INMH

Vântul puternic a perturbat deja activitatea în porturile de la Marea Neagră.

Portul maritim Midia a fost închis încă de luni seară la ora 23:30, iar în portul fluvial Constanţa Sud, cât şi pe Canalul Dunăre-Marea Neagră traficul a fost suspendat, ne informează corespondentul Radio România, Mona Constantinescu.

Marţi dimineaţă, căpetenia zonală Constanţa a emis o avertizare de înrăutăţire a vremii, însă porturile maritime Constanţa Nord şi Mangalia sunt operaţionale.

Totuşi, ofiţerii portcontrol au transmis comandanţilor navelor aflate în raza interioară şi cea exterioară a porturilor să ia măsuri suplimentare la bord pentru a evita accidentele.

Şi Apele Române au transmis încă de luni operatorilor de plajă să-şi ridice şezlongurile din sectoarele închiriate pentru a evita pagubele produse de furtună.

În acest moment la Constanţa plouă, iar vântul suflă în rafale.


Etichete vântMarea NeagrăporturiINMH

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live