Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Radiojurnal Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

4 Aprilie 2021
Vizualizari: 305
Comentează add

Slujba de Înviere de la Vatican a avut loc cu o participare restrânsă, iar astăzi Papa Francisc își va rosti din nou binecuvântarea pascală în absența mulțimii de credincioși.

Mesajul Papei Francisc de Paștele catolic

-

   Papa Francisc. Foto: basilica.ro

Milioane de oameni din întreaga lume petrec Paștele catolic sub semnul constrângerilor sanitare pentru a doua oară de la începutul pandemiei de coronavirus.
 
În Italia, restricțiile sunt maxime de sărbători, după cum transmite corespondentul RRA, Elena Postelnicu.
 
Slujba de Înviere de la Vatican a avut loc cu o participare restrânsă, iar astăzi Papa Francisc își va rosti din nou binecuvântarea pascală în absența mulțimii de credincioși.
 
Reporter: Papa Francisc, în cea de-a doua ceremonie din Noaptea de Înviere pe timp de COVID se bazează pe încredere și îi îndeamnă pe creștini să privească înainte cu credință și speranță.
 
Papa Francisc: Este întotdeauna posibil să reîncepem, pentru că există o viață nouă pe care Dumnezeu este capabil să o pună iarăși în mișcare în ciuda tuturor eșecurilor noastre. Chiar și din ruinele inimii noastre, Dumnezeu poate construi o operă de artă. Chiar și cu resturile prăfuite ale umanității noastre Dumnezeu pregătește o nouă istorie. Şi în aceste luni întunecate de pandemie Îl auzim pe Dumnezeu înviat care ne invită să o luăm de la capăt, să nu ne pierdem niciodată speranța.
 
Reporter: În Basilica San Pietro, la slujbă, au asistat în jur de 150 de credincioși cu măști de protecție pe fețe și la distanță între ei, într-o climă ca ceea generală din capitala italiană care pare a fi în război: fără lume pe străzi, fără zgomote și lumini de sărbătoare. Sfânta Liturghie din prima zi de Paște, din această dimineață, va fi prezidată de Papa Francisc, nu în Piața San Pietro ca de obicei, ci din interiorul catedralei, tot de acolo de unde va fi transmis și tradiționalul mesaj pascal și binecuvântarea "Urbi et Orbi".
 
(PH)

Etichete Papa FranciscPastecatolici(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live