Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

17 Iunie 2015
Vizualizari: 1128
Comentează add

Un sistem de achiziţii publice este vital pentru asigurarea unei creşteri şi dezvoltări economice importante în paralel cu susţinerea companiilor, a spus Dean Thompson.

Memorandum între Guvern și Agenția Americană pentru Comerț și Dezvoltare

petruta-obrejan

Însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite, Dean Thompson. Foto: gov.ro.

Guvernul României a semnat, astăzi, la Bucureşti, un Memorandum de înţelegere cu Agenţia Americană pentru Comerţ şi Dezvoltare.

50 de reprezentanţi ai instituţiilor româneşti vor învăţa în cadrul unui seminar susţinut de profesori din cadrul Universităţii "George Washington" cum să obţină cea mai bună valoare şi cum să includă o analiză a costurilor ciclului de viaţă în procedurile de achiziţii publice.

Însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite, Dean Thompson, spunea chiar înaintea semnării memorandumului de înţelegere dintre Agenţia pentru Comerţ şi Dezvoltare a Statelor Unite şi Executivul român că un sistem de achiziţii publice este vital pentru asigurarea unei creşteri şi dezvoltări economice importante în paralel cu susţinerea companiilor.

Dean Thompson mai spunea că poţi avea cele mai bune politici, dar dacă nu ai capacitatea să le pui în practică acestea nu mai contează prea mult.

Şi ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici crede că semnarea acestui memorandum reprezintă un prim pas care va deschide reforma în domeniul achiziţiilor publice.

El preciza că se urmăreşte crearea unui nou cadru legislativ în acest sector şi mai mult, executivul pregăteşte patru proiecte de lege în acest sens care ar putea să fie adoptate în cea de a doua sesiunea parlamentară.


Etichete GuvernMemorandum de înţelegere cu Agenţia Americană pentru Comerţ şi DezvoltareDean ThompsonSUAEugen Teodorovicicompaniiministrul finantelor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live