Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

3 Septembrie 2014
Vizualizari: 900
Comentează add

Aproape 20 milioane de lei a alocat UE pentru 3 proiecte care vor asigura meditatii gratuite pentru elevii din Mehedinţi şi Timiş.

Meditaţii gratuite

alina-bujanca

Foto: Arhivă

Aproape 20 milioane de lei a alocat UE pentru 3 proiecte care vor asigura meditatii gratuite pentru elevii din Mehedinţi şi Timiş în vederea unei mai bune pregătiri la evaluarea naţională şi bacalaureat.

În Timiş, peste 7000 de elevi de clasa a VIII-a şi din anii de liceu, atât din mediul rural cât şi urban, vor fi meditaţi la materiile de examen .

Şcolile au fost selectate în funcţie de rezultatele obţinute în anii anteriori, iar pregătirea va începe în luna octombrie, proiectul urmând să se desfăşoare pe parcursul a 18 luni.

Profesorii-meditatori vor participa la cursuri de formare şi vor fi plătiţi în medie cu 500 lei pe lună pentru orele suplimentare.

Şefa ISJ Timiş, Aura Danielescu, a declarat că elevii vor beneficia atât de ore teoretice cât şi de susţinere motivaţională pentru a trece cu succes examenele care îi aşteaptă.

Anul acesta, la evaluarea naţională 61% dintre elevi din Timiş au luat note peste 5, în timp ce la bacalaureat promovabilitatea a fost de aproximativ 56% în prima sesiune şi 22% înaintea contestaţiilor, la a doua sesiune a bacalaureatului.


Etichete meditații gratuiteMehedințiTimișUEeleviprofesori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live