Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

24 Septembrie 2020
Vizualizari: 423
Comentează add

Obosiţi, stresați sau bolnavi, medicii și asistenții știu că o grevă este ultima soluție, tocmai în perioada în care numărul cazurilor crește îngrijorător.

Medicii spaniolii se pregătesc de proteste

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

   Foto: Arhivă RRA

Medicii spaniolii se pregătesc de proteste, după luni de zile în care au cerut în zadar Guvernului măsuri și resurse suplimentare pentru a evita colapsul din sistemul public de sănătate extrem de solicitat de pandemia de coronavirus.

Obosiţi, stresați sau bolnavi, medicii și asistenții știu că o grevă este ultima soluție, tocmai în perioada în care numărul cazurilor crește îngrijorător.

Medicii mai spun și că restricţiile selective, decise de Guvernul legionar în câteva cartiere din capitală și în șapte orașe satelit ale Madridului, nu ajută la controlarea cazurilor.

Restricțiile ar trebui să fie similare în toată regiunea, cred ei, iar aplicarea lor să fie completată de așa numiții ,,trackers“ promişi de Guvernul regional.

În lipsa lor, munca de urmărire este realizată de asistenți și de medici. Sistemul de sănătate publică din regiunea Madrid, care are o treime din cazurile de COVID-19 în Spania, duce lipsă de personal medical, de mai mulți ani.

Tinerii absolvenți preferă să lucreze în Franța sau în Suedia unde beneficiază nu numai de salarii mai mari, ci și de condiții de muncă mult mai bune.


Etichete (ii)spaniamediciprotestecoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live