Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudiu Pădurean

30 Ianuarie 2020
Vizualizari: 427
Comentează add

Medicii recomandă vaccinarea împotriva gripei sau a rujeolei, care pot afecta largi categorii de populaţie din ţara noastră.

Medicii recomandă vaccinarea împotriva gripei sau a rujeolei

claudiu-padurean

Medicii recomandă vaccinarea împotriva gripei sau a rujeolei, care pot afecta largi categorii de populaţie din ţara noastră.

Profesorul Sorin Man, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj, le recomandă celor care lucrează în colectivităţi să poarte măşti de protecţie şi să consume vitamine.

Foarte mulţi dintre români sunt expuși la îmbolnăviri cu diferite virusuri răspândite în mod obișnuit în țara noastră, pentru că mulți refuză să se vaccineze. În mod statistic este mai probabil ca un român obișnuit să sufere de consecințele unei gripe servere, decât de cele ale contaminării cu coronavirus, spune profesorul Sorin Man de la Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațeganu" din Cluj.


Sorin Man: Nu ştiu dacă trebuie să ne îngrijorăm, trebuie să acţionăm. Şi avem îngrijorări mai mari decât coronavirusul, avem gripă, avem rujeolă și nu avem altele. Dar sigur că trebuie să luăm măsuri de protecție, ca și pentru gripă, ca şi pentru alte infecții virale respiratorii, să evităm spațiile aglomerate, când nu este necesară frecventarea acestui spațiu aglomerat și închis, unde transmiterea este mult mai ușoară.


Reporter: Pentru a limita posibilitatea contaminării cu virusuri medicii clujeni le recomandă celor care lucrează în colectivități să poarte măști de protecție și să consume vitamine, care fortifică organismul.

De asemenea, în cazul în care se îmbolnăvesc, cele mai eficiente tratamente sunt cele cu medicamente antivirale.


Etichete gripavaccinraceala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live