Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

7 Martie 2014
Vizualizari: 2099
Comentează add

Şapte noi cazuri de infecţii intraspitaliceşti cu stafilococ auriu la nou-născuţi au fost înregistrate la maternitatea Rădăuţi, ceea ce a determinat închiderea maternităţii.

Maternitatea din Rădăuţi, închisă

mihaela-buculei-suceava

Foto arhivă

Şapte noi cazuri de infecţii intraspitaliceşti cu stafilococ auriu la nou-născuţi au fost înregistrate la Maternitatea Rădăuţi, ceea ce a determinat închiderea maternităţii şi dirijarea gravidelor spre Spitalul Judeţean Suceava.

Primii bebeluşi infectaţi cu stafilococ auriu au prezentat o formă uşoară a bolii, respectiv afecţiuni cutanate, nou-născuţii fiind trataţi la Maternitatea Rădăuţi.

Ulterior însă, la patru bebeluşi au apărut cazuri cu forme mai grave de îmbolnăvire, respectiv abcese cu diferite localizări, asemănătoare celor întâlnite şi anul trecut, care au necesitat internarea în secţia de Chirurgie Infantilă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, pentru tratament şi intervenţii chirurgicale.  

Conducerea DSP spune că îngrijorător este faptul că există aceste cazuri grave, respectiv pacienţii cu abcese, ceea ce demonstrează că nu este stăpânită sursa de infecţie, despre care se presupune că există în rândul personalului.

De aceea, DSP Suceava a recoltat probe microbiologice de la personalul Maternităţii Rădăuţi, iar rezultatele analizelor ar urma să fie cunoscute în cursul zilei de astăzi.

Toate infecţiile nosocomiale înregistrate la Maternitatea Rădăuţi au fost confirmate ca fiind determinate de stafilococul auriu medicilino-rezistent, iar noile cazuri de îmbolnăvire sunt o continuare a focarului de infecţie înregistrat la sfârşitul anului trecut, când au fost depistate în focar 19 cazuri de infecţie, iar la 14 a fost necesară spitalizarea.  

În urma analizelor efectuate atunci, din totalul celor 45 de angajaţi ai Maternităţii Rădăuţi 22 de persoane au fost depistate ca fiind purtătoare de stafilococ auriu.


Etichete Ştiri Nord-EstRădăuţiSuceavamaternitatestafilococ auriu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live