Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 17-a: Universitatea Craiova – FCSB Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Noiembrie 2021
Vizualizari: 696
Comentează add

Nicolae Ciucă a anunțat măsurile sociale care vor fi incluse în viitorul program de guvernare și care vor fi aplicate de la 1 ianuarie.

Măsurile sociale care vor fi incluse în viitorul program de guvernare

florin-lepadatu

   Foto: arhivă

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -Reporter Alina Stănuță: ” În această după-amiază sau mâine dimineață vor fi reluate negocierile - spunea Nicolae Ciucă, cel care a fost desemnat din partea PNL să ocupe funcția de premier. El a declarat că discuțiile pe capitolul social al programului de guvernare s-au încheiat, la fel și cele pe acordul politic, iar în acest moment au fost demarate negocierile pe ministere. Nicolae Ciucă a anunțat măsurile sociale care vor fi incluse în viitorul program de guvernare și care vor fi aplicate de la 1 ianuarie.


Nicolae Ciucă: Va crește pensia minimă la 1.000 de lei. Vor fi indexate pensiile cu 10% pentru cei care au un cuantum între 1.000 lei și 1.600. Se va acorda o indemnizație de 1.200 de lei la începutul anului viitor. Cei care au pensie mai mare de 4.000 lei nu vor mai fi scutiți de plata CASS -lui. Se va acorda cea de a 13-a indemnizație pentru persoanele cu handicap. Pentru copii între o zi și 2 ani se va asigura plata a 600 de ron lunar, iar alocația va crește la 243 de lei. De asemenea salariul minim va crește la 2.550. Impactul total este de aproximativ 13,6 miliarde.

Potrivit unor surse, UDMR a amenințat în interiorul negocierilor că iese de la guvernare dacă nu primește Ministerul Dezvoltării, solicitat acum și de PNL. Liderul PSD Marcel Ciolacu declara că în cazul în care UDMR va ieși din această formulă de guvernare, atunci și PSD va face la fel, deoarece mandatul său este de a forma o alianță de guvernare alături de PNL, UDMR și minorități.


Marcel Ciolacu: Această coaliție va fi formată de către PNL, PSD, UDMR, minorități. Eu nu am alt mandat de la partid pentru a creiona o altă majoritate. Logic, înseamnă eu nu am un mandat pentru un guvern PSD PNL. Deci dacă UDMR, în acest moment, iese din această coaliție, automat și PSD.

Şi liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că formațiunea sa nu renunță la niciunul din ministerele pe care le are în prezent.


Kelemen Hunor: Orice este posibil. În această situație un singur lucru nu este posibil și nu va fi posibil, UDMR să fie element de decor într-un guvern: acest lucru nu este posibil, să stăm noi cu pantalonii dați jos până la genunchi și așteptând poștașul, zâmbind în fiecare lună.

Liderii celor trei partide au dat asigurări că până duminică, toate negocierile vor fi finalizate, astfel încât România să aibă un guvern cu puteri depline săptămâna viitoare. ”
 


Etichete guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live