Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Monica Chihaia, Atena

14 Iulie 2015
Vizualizari: 1051
Comentează add

Mai mulţi reprezentanți ai coaliţiei de guvernare din Grecia, inclusiv din Syriza, partidul premierului Alexis Tsipras, au criticat deja acordul.

Măsurile convenite cu Eurogrupul ajung în parlamentul Greciei

monica-chihaia-atena

Premierul grec Alexis Tsipras. Foto: http://tvnewsroom.consilium.europa.eu.  

În Grecia, grupurile parlamentare ale celor două partide aflate la guvernare examinează, astăzi, proiectul de lege cu privire la noile măsuri convenite în schimbul unui nou pachet de ajutor financiar extern, proiect care ar trebui adoptat de legislativ până cel târziu mâine.

Mai mulţi oficiali ai coaliţiei, inclusiv din Syriza, partidul premierului Alexis Tsipras, au criticat deja acordul.  

Guvernul se află din nou în impas pentru că pregătirea proiectului de lege cuprinzând măsurile solicitate de creditori care trebuie depus astăzi, în parlament, pentru a fi votat în regim de urgenţă, întâmpină serioase obstacole.

Executivul şi reprezentaţii instituţiilor creditoare nu au reuşit să găsească încă o punte pentru a conveni cu privire la cuantificarea unor măsuri privind modificările aduse TVA-ului în sistemul de impozitare şi în ceea ce priveşte pensiile.

În prealabil, trebuie create condiţiile instituţionale care să poată stabili toate aceste modificări, care nu sunt actualmente prevăzute în legislaţia şi în constituţia elenă.

Premierul Alexis Tsipras nu se confruntă, însă, numai cu povara măsurilor şi procedura votării lor de urgenţă, ci şi cu zecile de reacţii împotriva acestora, pe care le numără deja din partea propriului său partid.

Parlamentarii Syriza îi solicită premierului retragerea acordului, menţionând că Grecia a avut şi are soluţii alternative.

Între timp, federaţia sindicală din sectorul public a anunţat pentru mâine o grevă generală de 24 de ore, însoţită de demonstraţii de protest organizate în toată ţara.  

Situaţia Greciei va fi discutată, astăzi, şi la Bruxelles, în cadrul întâlnirii celor 28 de miniştri de finanţe ai Uniunii Europene.


Etichete GreciaSyrizaEurogrupparlamentul GrecieiAlexis Tsipras

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live