Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 August 2020
Vizualizari: 411
Comentează add

Va fi discutat şi posibil stabilit termenul ptr deschiderea restaurantelor în condițiile pandemiei. Ar putea fi luate măsuri diferite, în funcție de cazurile COVID din localități.

Măsuri pt campania electorală și pt alte activități în Ședinţa CNSU de azi

radiojurnal

  Foto: MApN

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă analizează mâine condiţiile de protecţie sanitară pentru desfăşurarea campaniei electorale pentru alegerile din 27 septembrie, dar şi condiţiile şi data la care îşi vor putea relua activitatea teatrele, cinematografele şi restaurantele, în interior.


Redactorul RRA, Cristina Dumitrescu, a realizat o sinteză pe această temă.

Cristina Dumitrescu: 1 septembrie ar fi data de la care se vor redeschide, desigur, în condiţii speciale, aceste spaţii, a estimat ieri preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului consideră necesară reluarea activităţii artistice, dar şi a celei din unităţile de alimentaţie publică. În ce priveşte revenirea spectatorilor în sălile de teatru şi cinema, autorităţile au în vedere trei scemarii, a explicat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.


Bogdan Gheorghiu: Nu sunt cazuri de COVID sau maxim un caz să zicem la 100.000 de locuitori şi aici noi vom propune în grad de ocupare de până la sută la sută, în cazurile unde densitatea infectărilor este una medie vom propune un grad de ocupare de 66% şi, sigur, scenariul cel mai negru, unde sunt focare de infecţie, acolo va merge pe nedeschiderea, nereluarea activităţii în spaţii închise.


Cristina Dumitrescu:
Înaintea şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, premierul şi alţi reprezentanţi ai Guvernului s-au întâlnit ieri cu reprezentanţii patronatelor de restaurante şi hoteluri. Au fost agreate o serie de condiţii în care s-ar putea redeschide restaurantele în interior, restricţii referitoare la programul de funcţionare, la capacitatea maximă, dar şi reguli stricte în ce priveşte păstrarea distanţei între mese şi persoane şi, desigur, purtarea măştii. Doar când vor sta la masă clienţii nu vor purta mască, după modelul care se aplică acum în mai multe ţări europene, spune Dragoş Petrescu reprezentantul unui patronat HoReCa.


Dragoş Petrescu: În orice restaurant din Europa te duci, intri cu masca pe figură în restaurant, până când te aşezi la masă, într-un număr limitat şi evident la masă nu vei sta cu masca.


Cristina Dumitrescu: În încercarea de a obţine de la autorităţi permisiunea de a-şi redeschide restaurantele, reprezentanţii patronatelor HoReCa au propus şi sancţionarea drastică a celor care ar încălca aceste norme, dar nu au primit nicio garanţie legată de data de 1 septembrie.

Termenul va fi discutat şi posibil stabilit în şedinţa de astăzi a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.


Etichete Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţăcondiţii de protecţie sanitarăcampaniei electorale pentru alegerile localerestauranteactivități în spații închise

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live