Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

15 Iunie 2020
Vizualizari: 258
Comentează add

Spania are peste 200 de produse legate de originea geografică specifică și caracteristici proprii a căror calitate este garantată și protejată de Comunitatea Economică Europeană.

Măsuri luate de guvernul de la Madrid pentru încurajarea producției locale

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Foto: Arhivă.

Spania are peste 200 de produse legate de originea geografică specifică și caracteristici proprii a căror calitate este garantată și protejată de Comunitatea Economică Europeană.

Sunt produse cu denumire de origine protejată. Dintre acestea, patru au reușit să obțină certificatul de specialitate tradițională garantată, cu rețetă și metodă de producere tradiționale protejate.

De asemenea, a crescut de la 25 la 50 de ani vechimea pentru ca un produs tradițional să fie recunoscut ca atare, adică să fie folosit de cel puțin două generații.

Cele patru produse cu noua etichetă sunt laptele de fermă de la vaci de rasă pură, jambonul categoria Serrano biscuiții Panelezz și turtele cu ulei de măsline.

Cea mai recentă măsură pentru o nouă etichetă se referă la miere, pentru identificarea rapidă a țării sau a ţărilor de origine.

Guvernul de la Madrid a emis o ordonanță de modificare a legislației privind calitatea mierii și a etichetei, în beneficiul apicultorilor și al consumatorilor, potrivit ministerului de resort.

Dacă este o miere din surse diferite, eticheta trebuie să cuprindă toate țările de origine unde a fost colectată.

Dacă este spaniolă, de asemenea, trebuie precizat pe etichetă, astfel încât consumatorul să știe că este o miere sută la sută spaniolă, iar apicultorii spanioli să poată concura cu ceilalți producători.

Criza sanitară obligă la readaptare a producției în toate domeniile economiei, iar etichetele capătă o importanță fundamentală.

"Made in Spain" va fi în următoarele luni și poate chiar ani prioritar, deoarece din toate sectoarele se dorește încurajarea producției locale regionale și naționale.

Un apel în acest sens a venit acum din industria textilă, care generează aproape 3% din produsul intern brut și 9% din exporturile spaniole.


Etichete (ii)spaniaprodusealimente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live