Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

9 Septembrie 2018
Vizualizari: 558
Comentează add

Au fost luate măsuri de securitate la toate punctele de frontieră cu Cisiordania şi respectiv Fâşia Gaza pe toată perioada sărbătorilor.

Măsuri de securitate la toate punctele de frontieră cu Cisiordania şi Gaza

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Arhivă.

Armata a închis pentru palestinieni toate punctele de frontieră cu Cisiordania şi respectiv Fâşia Gaza în timpul sărbătorii de Rosh Hashanah - Anul Nou evreiesc, care începe în această seară. Închiderea punctelor de trece în timpul sărbătorilor evreieşti şi israeliene e o procedură de rutină, pentru a împiedică orice tentativă de atacuri teroriste în Israel.

Măsura a intrat în vigoare astă-noapte şi va dura până miercuri la miezul nopţii. Punctul de trecere Erez, spre Fâşia Gaza, este închis de săptămâna trecută din cauza tulburărilor violente de pe partea palestiniană şi va rămâne închis până joi, a anunţat ministrul apărării Avigdor Lieberman, într-un mesaj publicat în limba arabă: "După episodul de vandalism, am decis închiderea frontierei şi aşa se va reacţiona la incidente similare în viitor". Excepţie în perioada sărbătorilor fac cazurile umanitare, medicale, după aprobarea coordonatorului activităţilor pentru teritoriile palestiniene.


Etichete Măsuri de securitatefrontierăCisiordaniaFâşia Gazasărbători

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live