Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

10 Iunie 2015
Vizualizari: 948
Comentează add

Guvernul alocă peste 23 de milioane lei pentru angajaţii disponibilizaţi de la Poşta Română în 2013.

Măsuri de protecţie socială pentru salariaţii disponibilizaţi de la Poștă

angela-matei

Sedință de guvern. Foto: gov.ro.

Guvernul a alocat astăzi, 23 de milioane de lei pentru măsuri de protecţie socială destinate salariaţilor disponibilizaţi în 2013 de la Poşta Română.

Banii vor asigura plata în 2015 a venitului lunar de completare pentru personalul disponibilizat de la Poşta Română ce se adaugă indemnizaţiei de şomaj.

Potrivit legislaţiei privind concedierile colective, venitul de completare se acordă lunar pe o perioadă de cel mult doi ani stabilită diferenţiat în funcţie de vechimea în muncă a celor disponibilizaţi.

Ajutor de stat pentru operatorii economici din domeniul audiovizual

Tot astăzi s-a decis ca producţia şi difuzarea de emisiuni de interes public cu specific cultural sau de informare-educare să fie susţinută printr-o schemă de ajutor de stat.

Guvernul va acorda o finanţare de 15 milioane de euro de care vor putea beneficia operatorii economici din domeniul audiovizual.

Criteriile de eligibilitate a beneficiarilor, numărul acestora şi procedura de acordare urmează să fie stabilite printr-o viitoare hotărâre de guvern.

Ordonanţa de urgenţă aprobată astăzi mai prevede de asemenea prelungirea până la 31 decemrie 2016 a termenului pentru trecerea la transmisia digitală a serviciilor de televiziune.


Etichete GuvernPosta Romanabanidisponibilizatiindemnizatie de somajajutor de statoperatori economiciaudiovizualtransmisie digitalateleviziune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live