Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

3 Februarie 2016
Vizualizari: 914
Comentează add

Situaţie incertă în cazul depozitului ecologic de deşeuri construit din fonduri europene în comuna suceveană Pojorâta.

Mărul discordiei de la Pojorâta

mihaela-buculei-suceava

Foto: radioiasi.ro.

Situaţie incertă în cazul depozitului ecologic de deşeuri construit din fonduri europene în comuna suceveană Pojorâta.

Curtea de Apel Cluj a admis, la sfârşitul săptămânii trecute, recursul declarat de mai multe persoane din Pojorâta faţă de o decizie a Tribunalului Suceava din 2015, când acţiunea lor de anulare a Hotărârii Consiliului Local prin care s-a decis darea în administrare a nouă hectare de teren pentru construcţia unui depozit ecologic în zona Pasului Mestecăniş, fusese respinsă.

În baza acestei hotărâri, unele asociaţii de mediu vor găsirea unor soluţii de ecologizare a zonei.

Asociaţia Biosilva, cea care a sprijinit luarea de poziţie a oamenilor din Pojorâta în ceea ce priveşte amplasarea gropii de gunoi pe teritoriul comunei, a cerut CJ Suceava să prezinte de urgenţă un plan de reconstrucţie ecologică a vârfului Mestecăniş şi să propună noi soluţii pentru implementarea sistemului integrat de management al deşeurilor în judeţul Suceava.  

Sorin Grădinaru, preşedintele asociaţiei: ”De fapt, avem o decizie definitivă şi executorie a Curţii de Apel care spune clar că acest proiect este în aer în momentul de faţă şi acea locaţie nu este dată în mod legal spre utilizarea în acest scop a proiectului. CJ Suceava este dator, ca să zic aşa, de a organiza o dezbatere publică la care se invită specialişti de mediu, ONG-uri.”  

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, spune că aşteaptă motivaţia Curţii de Apel Cluj, însă, până atunci declară că: "Din punct de vedere geografic nu era altă variantă. Dar cred că trebuia aleasă o variantă mai departe de privirea omului, pentru că în felul ăsta reuşeam să limităm foarte mult impactul vizual".


Etichete Pojorâtasituație incertădepozit ecologic de deşeuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live