Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

31 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1109
Comentează add

Inspirată de stânga radicală din Grecia, conducerea formaţiunii Podemos promite că, dacă va câştiga alegerile, va încerca să şteargă o parte din datoria externă a Spaniei.

"Marşul schimbării" la Madrid

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Foto: Arhivă.

Partidul anti-austeritate de stânga din Spania, Podemos, organizează, de la această oră, un miting la Madrid. 

Înfiinţat cu mai puţin de un an în urmă, Podemos conduce deja în unele sondaje de opinie, fiind creditat, înaintea alegerilor generale de la sfârşitul anului, cu aproximativ 30 la sută din intenţiile de vot. 
 
Inspirată de stânga radicală din Grecia, conducerea formaţiunii Podemos promite că, dacă va câştiga alegerile, va încerca să şteargă o parte din datoria externă a Spaniei. 
 
Mitingul de la această oră va strânge, la Madrid, militanţi ai partidului Podemos din toată ţara, la un an de la înfiinţarea formaţiunii. 
 
Această manifestaţie se numeşte "Marşul schimbării" şi liderii Podemos promit că, de astăzi, începe numărătoarea inversă pentru alegerile generale, care vor duce la înfrângerea Partidului Popular aflat la guvernare. 
 
Podemos este asaltat de critici din cauza unor fonduri pe care unul din liderii săi le-a încasat în urma colaborării cu oficiali din America Latină pentru consultanţă economică. 
 
Marşul de astăzi se va încheia în Puerta del Sol, unde au început manifestaţiile Mişcării Indignaţilor 15 mai împotriva drasticelor măsuri de reducere a bugetului, impuse de conservatori. 
 
Podemos deţine, în prezent, cinci fotolii de parlamentar european şi a anunţat că pentru alegerile municipale din luna mai nu pregăteşte liste cu marca proprie, însă va avea candidaţi pentru scrutinul general de la sfârşitul anului.

Etichete PodemosSpaniamarş"Marşul schimbării"Puerta del SolMadridstănga radicală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live