Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Johann Pohrib

26 Decembrie 2013
Vizualizari: 1008
Comentează add

Concertul de la București, din 24 aprilie anul acesta, a fost primul din seria concertelor din cadrul turneului european pentru promovarea celui mai recent album "Privateering”.

Mark Knopfler | Privateering Tour 2013

johann-pohrib

Foto: www.mark-knopfler-news.co.uk.

Despre Mark Knopfler, despre muzica lui, despre perioada Dire Straits și după destrămarea acestora, în 1995 – s-au scris pagini sau poate cărți întregi așa că nu vreau să spun eu nimic despre el și despre cariera lui, de peste 35 de ani. 

Concertul de la București, din 24 aprilie anul acesta, a fost primul din seria concertelor din cadrul turneului european pentru promovarea celui mai recent album „Privateering”, lansat în 2012. S-a defășurat cu casa închisă, concertul de la noi fiind „sold-out” încă din luna ianuarie.

Scena era pregătită extrem de simplu dar plină de instrumente și aparatură de amplificare, cu câteva surse de lumină bine poziționate și cam atât. Sala, deja plină cu 4000 de suflete, era nerăbdătoare.

Mark Knopfler, a intrat în scenă împreună cu cei șapte muzicieni ai săi, spunându-ne că „se bucură că se află în acest loc minunat, în sfârșit!” – fiind aproape singura sa intervenție sau interacțiune cu publicul, știindu-se, de altfel, că este genul de artist simplu, extrem de discret, care nu se pierde în introduceri, în dialoguri verbale cu publicul său, ci legăturile le stabilește doar prin intermediul muzicii sale și a sufletului.

La 63 de ani, cântă si astăzi cu aceeași pasiune, cu aceeași ușurință, intimitate, cu aceeași inspirație divină, cântă cu sufletul așezat în degetele care mângâie griful chitarei, așa cum o face de-o viață.

RRA va prezinta in aceasta seara Mark Knopfler - Privateering Tour 2013.

Enjoy!


Etichete Mark KnopflerDire StraitsPrivateeringPrivateering Tour 2013

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live