Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

25 August 2016
Vizualizari: 1448
Comentează add

Majoritatea firmelor verificate de inspectorii antifraudă sunt suspectate de evaziune fiscală.

Marea majoritate a firmelor, "suspecte de evaziune fiscală"

iulian-olescu

Foto: Facebook.com/Agenția-Națională-de-Administrare-Fiscală-ANAF.

Inspectorii antifraudă au constatat că marea majoritate a firmelor pe care le-au verificat sunt suspectate de evaziune fiscală. Este concluzia unei ample acţiuni desfăşurate de Direcţia Generală Antifraudă privind firmele care emit sau utilizează facturi false.

În urma verificării documentelor transmise de contribuabilii aflaţi în primul eşantion analizat, există suspiciuni de evaziune fiscală în aproape 90% dintre cazuri, precizează reprezentanţii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF.

Astfel, au fost identificate o serie de aspecte, care confirmă analizele de risc, derulate de direcţie, cum ar fi nepunerea la dispoziţia Fiscului a tuturor documentelor solicitate, faptul că majoritatea facturilor au valori mai mici de 5000 de lei şi sunt achitate în numerar, nerespectarea cronologiei eliberării facturilor, necompletarea unor informaţii obligatorii pe facturi sau chitanţe, existenţa unui acelaşi mod de completare a facturilor şi acelaşi scris pe facturi ce sunt emise de furnizori diferiţi, modificarea datei chitanţelor emise şi neconcordanţe între obiectul de activitate al societăţii care a emis factura şi produsele ce sunt cuprinse în facturi.

Există şi situaţii în care unele societăţi înregistrează facturi cu sume semnificative, pentru care nu este prezentată dovada plăţii, însă pentru care a fost exercitat dreptul de deducere a Taxei pe Valoare Adăugată.

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală atrage atenţia persoanelor implicate în gestionarea contabilităţii, că în cadrul verificărilor se acordă o atenţie deosebită aspectelor de genul celor menţionate, alături de alţi indicatori, şi reaminteşte că înregistrarea în evidenţele contabile a facturilor false este o practică frauduloasă, care conduce automat la dispunerea măsurilor legale ce se impun, inclusiv sesizarea organelor de urmărire penală.


Etichete firmeinspectorii antifraudăevaziune fiscală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live