Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţ Hîrţescu

2 Martie 2021
Vizualizari: 188
Comentează add

Se crede că această tulpină este mult mai contagioasă şi poate infecta şi pe cei care au avut deja alte tulpini ale virusului.

Marea Britanie: Îngrijorări privind tulpina braziliană a COVID-19

petrut-hirtescu

      Foto: Arhivă.

Bilanţul global al pandemiei de coronavirus se apropie de 115 milioane de contaminări şi două milioane şi jumăte de decese.
 
Marea Britanie este ţara cu cele mai multe decese cauzate de COVID-19 în Europa: 123 de mii. În total, de la începutul pandemiei până în prezent, 4,2 milioane de britanici au fost infectaţi cu noul coronavirus.
 
Pe fondul succesului campaniei de vaccinare situaţia s-a ameliorat, dar acum există îngrijorări cu privire la răspândirea tulpinii braziliene a virusului. Autorităţile încearcã acum să identifice sursa a  şase cazuri de infectare.
 
Corespondenţă din Londra - Reporter: Aura Neag - Până în acest moment au fost identificate în Marea Britanie şase cazuri de infectare cu tulpina coronavirusului din Brazilia, trei în Anglia şi trei în Scoţia. Se crede că această tulpină este mult mai contagioasă şi poate infecta şi pe cei care au avut deja alte tulpini ale virusului. Până în 15 februarie, Marea Britanie nu a avut restricţii de călătorie pentru cei care vin din zone unde noile tulpini sunt prevalente. În acest moment, cetăţenii brazilieni au interdicţie de a intra în Marea Britanie, însă tulpina este deja în ţară. Opoziţia a criticat sever strategia guvernului privind controlul graniţelor, critici respinse însă de premierul Boris Johnson.
 
Boris Johnson: Avem un regim de frontiere care este printre cele mai severe din lume, ca să oprim persoane ce pot fi infectate cu variante ale virusului ce prezintă îngrijorare să intre în ţară. Uitaţi-vă la efortul uriaş pe care l-am făcut să oprim tulpina din Africa de Sud să ajungă aici. Acelaşi efort îl facem acum să izolăm tulpina din Brazilia.
 
Reporter: Mai mulţi oameni de ştiinţă britanici au exprimat îngrijorări că tulpina din Brazilia ar putea fi mai rezistentă la vaccin. Boris Johnson a declarat însă că nu există motive, în acest moment, să se creadă că vaccinurile existente nu sunt eficiente împotriva tulpinilor noi din Brazilia şi Africa de Sud.
 
(PH)
 

Etichete Marea Britanietulpina brazilianaCOVID-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live