Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

22 Octombrie 2021
Vizualizari: 1097
Comentează add

Se înregistrează peste 40.000 de cazuri noi pe zi, iar autorităţile spun că s-ar putea ajunge la 100.000 de infectări pe zi. Guvernul insistă pe vaccinare.

Marea Britanie - cresc infectările cu CoVID-19 de mai multe zile

radio-romania-actualitati

  Foto: Arhivă.

În Marea Britanie, numărul infectărilor creşte accelerat. Se înregistrează peste 40.000 de cazuri noi pe zi de mai multe zile la rând. Autorităţile spun că s-ar putea ajunge chiar la 100.000 de infectări pe zi, însă refuză să reintroducă restricţii de orice fel. Guvernul britanic insistă pe vaccinare, ca soluţie la criza cauzată de pandemie.

Corespondenta RRA, Aura Neag, a transmis mai multe detalii pe acest subiect.


Aura Neag: Un studiu al Oficiului Naţional de Statistică indică faptul că în acest moment, un milion de britanici sunt infectaţi cu COVID. Acest lucru înseamnă că o persoană din 60 suferă de coronavirus şi reprezintă cel mai mare nivel de infectare din luna ianuarie. Asociaţiile medicilor cer guvernului să introducă restricţii acum. Miniştrii refuză, însă, să facă purtarea măştii sau alte măsuri obligatorii şi le lasă la stadiul de sfaturi generale pentru populaţie. Premierul Boris Johnson a admis că rata infectării, care a ajuns la 50.000 de cazuri pe zi, este mare, însă spune că noile cifre au fost prognozate atunci când guvernul şi-a făcut strategia.


Boris Johnson: Vedem rate mari de infectare, dar ele nu sunt în afara prognozelor făcute pentru lunile de toamnă şi iarnă. Este foarte important ca oamenii să urmeze sfaturile generale, acelea de a avea grijă de a purta o mască, dacă se află în spaţii închise cu persoane pe care nu le cunosc, spălatul mâinilor şi ventilaţia spaţiilor - toate aceste lucruri.

Aura Neag: Guvernul britanic susţine că vaccinarea rămâne cea mai bună şi mai eficientă soluţie la pandemie. Prima campanie de vaccinare a avut un real succes în Marea Britanie, peste 90% din populaţia adultă acceptând imunizarea. În Marea Britanie, vaccinarea s-a făcut în funcţie de vârstă, având prioritate seniorii. Întrucât ei au făcut primul vaccinul şi mulţi dintre ei au o imunitate mai scăzută decât persoanele tinere, guvernul britanic lansează acum o nouă campanie de vaccinare, care se adresează persoanelor de peste 50 de ani. Ele sunt invitate să accepte o a treia doză de vaccin. Această campanie pare să aibă, însă, mai puţin succes decât prima. Până în prezent, sub 5 milioane de britanici au primit a treia doză. Numărul celor eligibili este însă de 30 de milioane. Boris Johnson şi alţi miniştri au vizite publice în spitale, centre de vaccinare sau şcoli, cu acelaşi mesaj.


Boris Johnson: Ce am dori este ca oamenii să vină să se vaccineze. Vrem ca tinerii să se vaccineze, inclusiv copiii să aibă deplină încredere. Începând de mâine se vor putea face rezervări online, pe lângă programele de vaccinare din şcoli.


Ultimele cifre publicate în această seară de autorităţile britanice arată că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 49.000 de infectări şi 180 de decese cauzate de coronavirus.


Etichete marea britanie40.000 cazuri noivaccinare doza 3pandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live