Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Popușoi, Radio Chișinău

9 Mai 2019
Vizualizari: 325
Comentează add

Partidele au organizat evenimente în funcţie de viziunile lor politice: unele de Ziua Victoriei, altele de Ziua Europei, iar evenimentul oficial s-a limitat la depuneri de flori.

Marcarea zilei de 9 mai, la Chişinău

cristina-popusoi-radio-chisinau

Chișinău. Foto: Arhivă.

Ziua de 9 mai a fost marcată diferit la Chişinău. Partidele au organizat evenimente în funcţie de viziunile lor politice: unele de Ziua Victoriei, altele de Ziua Europei, iar evenimentul oficial s-a limitat la depuneri de flori şi la o defilare a militarilor. 

Ceremoniile au început cu depuneri de flori la Complexul memorial 'Eternitatea', la care au participat mai mulți oficiali în frunte cu președintele Igor Dodon și premierul Pavel Filip.

Ceremonia a fost scurtă, spre deosebire de alți ani, limitându-se doar la depuneri de flori și la o defilare a militarilor Armatei naționale.

La eveniment au mai participat membri ai guvernului, deputați, reprezentanți ai Corpului Diplomatic. 

Partidele parlamentare au organizat propriile evenimente: partidul ŞOR,  un concert cu cântece sovietice și un marș spre Memorial.

Şi Partidul Socialiștilor a organizat un marș în Chișinău, iar la eveniment, alături de fruntași ai partidului, au participat Igor Dodon și ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnetsov. Partidul Democrat a organizat un spectacol în scuarul Catedralei mitropolitane din Chișinău dedicat și Zilei Victoriei și Zilei Europei.

În același timp, deputații Blocului ACUM au organizat o scurtă manifestație în fața sediului Parlamentului, dedicată Zilei Europei.

Ei s-au pronunțat împotriva divizării societății și au distribuit materiale informative despre Uniunea Europeană.

Organizațiile unioniste au depus flori la Cimitirul Eroilor din Chișinău. Amintim că în Republica Moldova, în data de 9 mai, este marcată Ziua victoriei asupra fascismului şi, totodată, Ziua Europei.


Etichete 9 maichisinau

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live