Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

18 Mai 2019
Vizualizari: 536
Comentează add

Cei care doresc să înveţe cum pot salva o viaţă pot participa astăzi la Maratonul Resuscitării, o amplă campanie de instruire pentru acordarea primului ajutor.

Maratonul Resuscitării, cum acţionezi în cazul unui stop cardio-respirator

daniela-manuta

Arhivă Foto: Mario Balint.

Intrebarea 1

Sigur
Nu
Sigur

Peste jumătate dintre decesele suferite în urma unui stop cardio-respirator ar putea fi evitate, dacă s-ar cunoaşte manevrele de resuscitare, arată datele statistice la nivel european.

Cei care doresc să înveţe cum pot salva o viaţă pot participa astăzi la Maratonul Resuscitării, o amplă campanie de instruire pentru acordarea primului ajutor.

Cursurile se adresează persoanelor de orice vârstă, inclusiv copiilor.


Reporter: Daniela Mănuţă - Peste 50 de medici, paramedici, instructori formatori și voluntari vor prezenta manevrele de resuscitare într-un maraton de zece ore. Modulul de instruire durează 30 de minute și cuprinde manevrele de resuscitare pentru cele trei categorii principale de victime: adult, copil și sugar, accentul fiind pus pe exersarea acestora de către publicul participant, fiecare punct de instruire fiind dotat cu manechine profesioniste de resuscitare. Directorul executiv al Fundației pentru SMURD, Tiberiu Fechete.


Tiberiu Fechete: Scopul nostru este ca, la finalul evenimentului, fiecare participant să fi învăţat următoarele lucruri: recunoașterea unui stop cardio-respirator, modul de acțiune de la siguranța salvatorului până la predarea manevrelor de resuscitare către personalul de pe ambulanță și, trei, faptul că, în lipsa acțiunii prompte și corecte a persoanelor prezente la fața locului, victima unui stop cardio-respirator are șanse minime de supraviețuire, respectiv de păstrare a unei funcții neurologice corespunzătoare post resuscitare.


Reporter: Potrivit Consiliului European al Resuscitării, peste jumătate dintre decesele survenite în urma stopului cardio-respirator ar putea fi prevenite, iar viețile salvate dacă cetățenii ar cunoaște manevrele de resuscitare și dacă în spațiile publice ar fi montate mai multe defibrilatoare.


Etichete maratonul resuscitariicum sa actionezistop respiratorparamedicismurdTiberiu Fechete

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live