Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

14 Aprilie 2020
Vizualizari: 425
Comentează add

MApN: Sistemul modular medical de intervenție și tratament de pe Stadionul Portul din Constanța va deveni funcțional în cel mai scurt timp.

MApN: Spitalul modular de la Constanța, operațional în scurt timp

sorin-cealera-constanta

Foto: Grupul de Informare Publică SMMIT COVID-19 Constanța

Sistemul modular medical de intervenție și tratament de pe Stadionul Portul din Constanța, destinat tratării pacienților infectați cu virusul COVID-19, va deveni funcțional în cel mai scurt timp. Anunțul a fost făcut astăzi de reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.
 
Din punct de vedere logistic, s-a încheiat instalarea întregului campus, iar acum se lucreazăp la operaționalizarea sa din punct de vedere medical. 
 
Gândit ca o facilitate medicală de suport pentru spitalele din Constanța, sistemul modular de intervenție și tratament mai așteaptă doar operaționalizarea cu personalul și aparatura medicală, precum și acreditările din partea Direcției de Sănătate Publică pentru a deveni funcțional, a confirmat astăzi locotenent colonel medic Cătălin Nicolae Boca, comandantul facilității medicale de pe Stadionul Portul.
 
Ansamblul beneficiază de 56 de paturi pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19 care prezintă cazuri ușoare și medii și patru paturi de terapie intensivă, unde vor fi gestionate temporar cazurile agravate din punct de vedere respirator, până la transportarea într-o unitate mai avansată.
 
Pacienții vor ajunge aici doar cu ambulanța, vor trece printr-o zonă de triaj epidemiologic, unde vor fi testați și admiși în sistemul de tratament.
 
Campusul are și o zonă de carantină și izolare cu 120 de paturi.
 
Întregul ansamblu este racordat la rețeaua de utilități, dar dispune de un sistem de avarie: un backup pentru alimentarea cu energie electrică, apă și pentru evacuarea deșeurilor.
 
 
(RS)
 
 
 

Etichete constantamapnspital modular(RS)coronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live