Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

17 Martie 2020
Vizualizari: 1864
Comentează add

FOTO: Numărul spitalelor civile și militare din țară în care au fost instalate corturi pentru triaj epidemiologic se ridică la peste 20.

MApN instalează corturi pentru triaj epidemiologic lângă spitale #Covid-19

razvan-stancu

Foto: MApN.

Forţe şi mijloace aparţinând Ministerului Apărării Naţionale au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru instalarea a opt corturi destinate triajului epidemiologic în facilităţi medicale civile şi militare din ţară situate în garnizoanele Bucureşti, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea, Roman, Sighişoara, Timișoara și Toplița.

Astfel, numărul spitalelor civile și militare din țară în care au fost instalate asemenea corturi se ridică la peste 20.

Circa 70 de specialiști – personal medical, specialiști în achiziții, logistică, precum și juriști, acționează în prezent în sprijinul autorităților centrale și locale.

La linia specială TELVERDE pusă la dispoziția populației de Institutul Național de Sănătate Publică București acționează, pe lângă medici și asistente din instituțiile medicale militare, studenți ai Institutului Medico-Militar (ofițeri-studenți din anii V și VI), care s-au oferit voluntar.

Ministerul Apărării Naţionale dispune de forțe și mijloace gata în orice moment să sprijine autoritățile centrale și locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare. La nevoie, MApN poate acționa cu și forțe și mijloace suplimentare celor deja pregătite, având personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională, precizează MApN într-un comunicat.

 FOTO: MApN.


Etichete mapnviruscoronaviruscorturispitaletriaj epidemiologicmedici militari(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live