Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

4 Iunie 2020
Vizualizari: 145
Comentează add

În Europa au continuat manifestațiile de solidaritate cu protestele antirasiste din Statele Unite.

Manifestaţii de solidaritate cu protestele din SUA, la Londra

aura-neag-londra

Protestors remonstrate with Police officers near the Foreign Office, during an anti-racism demonstration in London, on June 3, 2020, after George Floyd, an unarmed black man died after a police officer knelt on his neck during an arrest in Minneapolis, USA. Thousands of people took to the streets of London on Wednesday to protest the death of George Floyd in US police custody, as Prime Minister Boris Johnson condemned the killing and told President Donald Trump that racist violence had "no place" in society. Protesters, many of them in face masks, defied coronavirus restrictions and held aloft signs saying "Justice for George Floyd" and "Enough is enough!" as they marched from Hyde Park to the Whitehall government district in central London. Tolga AKMEN / AFP

În Europa au continuat manifestațiile de solidaritate cu protestele antirasiste din Statele Unite. Mii de oameni au ieșit ieri din nou pe străzi la Londra pentru a condamna discriminările, de care Marea Britanie nu e străină.

Viața oamenilor de culoare contează - este ceea ce au strigat demonstranții pe străzile din centrul capitalei britanice. Organizatorii au cerut manifestanților să respecte distanțarea socială și să stea la 2 metri unii de alții.

Mulţi dintre ei au purtat măști pe care era scris „Nu pot respira” - referință la cuvintele rostite de George Floyd înainte de a muri.

În Marea Britanie, Consiliul Național al comandanților de poliție a emis un comunicat în care se spune: „Suntem alături de toți cei din întreaga lume care sunt consternați și îngroziți de felul în care George Floyd şi-a pierdut viaţa. Tragerea la răspundere și dreptatea trebuie să urmeze acum”.

Protestatarii din Londra susţin că rasismul nu este doar o problemă a Americii şi că Marea Britanie nu este inocentă atunci când vine vorba de drepturile minorității de culoare.


Etichete (ii)manifestatiifloydeuropa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live