Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

24 Mai 2016
Vizualizari: 835
Comentează add

O manifestatie naţională sindicală de amploare are loc la Bruxelles, iar traficul rutier şi transportul în comun sunt puternic perturbate.

Manifestatie naţională sindicală de amploare la Bruxelles

cerasela-radulescu

Proteste sindicale la Bruxelles. Foto: Twitter.com/FR_newsmonkey.

O manifestatie naţională sindicală de amploare are loc la Bruxelles, iar traficul rutier şi transportul în comun sunt puternic perturbate.

Sunt aşteptaţi în capitala Belgiei peste 50 de mii de sindicalişti nemulţumiţi de proiectul unei noi legi a muncii.

Sindicaliştii au pornit în urmă cu jumătate de oră de la punctul de întâlnire, o gară importantă din Bruxelles, venind din toate oraşele şi regiunile Belgiei.

Paharul s-a umplut, spun în convoacrea la manifestaţie sindicatele belgiene.

Acestea cer între altele să fie retras un proiect al noii legi a muncii iniţiată de creştin-democraţii flamanzi aflaţi în coaliţia de guvernare, iar timpul de lucru săptămânal să rămână acelaşi ca în prezent, de 38 de ore.

În plus, sindicaliştii denunţă tăierile salariale din sistemul public, mai ales în învăţământ. Traficul rutier este blocat pe principalele artere ale Bruxelles-ului şi mijloacele de transport în comun circulă la jumătate din capacitatea lor.

Şi reţeaua de transport public de autobuze regională este grav afectată, dar trenurile circulă normal, tocmai pentru a aduce manifestanţi în capitala Bruxelles.

Au fost vândute deja peste 33.000 de bilete de tren sindicatelor, iar acestea estimează o prezenţă de 50.000 de manifestanţi, mai puţin însă decât la alte proteste sindicale de acest gen.

Unii au preferat să nu participe de teama lipsei de securitate în Bruxelles pentru că, aşa cum ştim, capitala se află sub alertă teroristă 3 pe o scară din 4, după atentatele din 22 martie.


Etichete Manifestatie naţionalăsindicateBruxellesPaharul s-a umplutBelgia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live