Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

26 Octombrie 2021
Vizualizari: 2111
Comentează add

Manifestările dedicate Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, continuă, marţi, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie.

Manifestările dedicate Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, continuă

florin-lepadatu

Pelerinaj de Sf. Dumitru în București. Foto: Arhiva

Manifestările dedicate Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, continuă, marţi, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, cu săvârşirea Sfintei Liturghii la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală.

Pe Dealul Patriarhiei din capitală are loc pelerinajul la moaștele sfântului, care este și ocrotitorul Bucureștiului.


Reporter: Remus Rădulescu - "Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir este unul dintre cei mai cunoscuți martiri creștini din primele secole. Era grec de neam și fiu al guvernatorului Tesalonicului. Dimitrie a ajuns și el guvernatorul și din acea poziție s-a opus manifestărilor păgâne care aveau loc cu ocazia unor victorii ale armatei romane. A fost arestat și forțat să renunțe la creștinism, religie considerată, atunci, periculoasă pentru unitatea imperiului. Dimitrie n-a cedat în ciuda torturilor și a fost omorât. După moarte s-a constatat pe trupul său nu se descompune și atunci moaștele i-au fost așezate într-o biserică din Tesalonic, unde se găsesc și astăzi."

Liturghia sărbătorii oficiată în aer liber la Catedrala Patriarhală va fi transmisă în direct la Radio România Cultural și Antena Satelor, începând cu ora 10:00.

Miercuri, la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, începând cu ora 9,00, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală va fi săvârşită Sfânta Liturghie arhierească de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, împreună cu un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi.

 


Etichete Sfântul Mare Mucenic Dimitrie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live