Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Decembrie 2019
Vizualizari: 496
Comentează add

Manifestări organizate vineri şi sâmbătă, în Timişoara şi în alte oraşe din ţară, la treizeci de ani de la Revoluţia Română.

Manifestări organizate în țară la treizeci de ani de la Revoluţia Română

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Primul oraş declarat liber de comunism în România, Timişoara, a marcat vineri treizeci de ani de la eveniment.

Timp de trei minute au sunat sirenele, au fost depuse coroane de flori şi a fost dezvelită o placă de bronz donată Timişoarei de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump.

Potrivit corespondentei RRA Alina Bujancă, zeci de revoluţionari au fost prezenţi la manifestări, iar unii şi-au exprimat nemulţumirea că nici până astăzi nu au fost pedepsiţi toţi cei care au tras în oameni în decembrie '89 şi că societatea românească nu a scăpat nici acum de umbrele comunismului.
*
-: Înseamnă ziua când am scăpat de comunism, dar n-am scăpat de comunişti. Comemorăm şi sărbătorim în acelaşi timp, e ziua când trebuie să aducem aminte multora că datorează mult Timişoarei şi celor care au luptat atunci. Este ziua când noi am dat un semnal puternic pentru România şi le-am dat un imbold şi altora să continue ceea ce am început.


-: Am declarat oraşul liber de comunism Timişoara, greva generală, am înfiinţat primul partid politic, Frontul Democrat Român, şi, bineînţeles, am continuat lupta.
*
Realizator: La şedinţa festivă care a avut loc tot vineri, a fost prezent şi premierul Ludovic Orban, care a spus că pentru executiv Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara este lege.

Evenimentele dedicate celor treizeci de ani continuă sâmbătă.

La Timişoara va fi deschisă o expoziţie - carte - album "Întâlnirea cu îngerul", la Slatina are loc un pelerinaj "Pe urmele martirilor timişoreni dispăruţi în Revoluţia din Decembrie 1989", iar Asociaţia Bucureşti organizează în Capitală Turul Ghidat al Revoluţiei Române.


Etichete manifestarirevolutia romanadecembrie 1989timisoaracomunism,ludovic orban

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live