Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

14 Martie 2015
Vizualizari: 1122
Comentează add

Manifestările dedicate împlinirii 167 de ani de la începutul Revoluţiei ungare din 1848, organizate sub mottoul "Cinste celor curajoşi" au început de sâmbătă în Ungaria.

Manifestări dedicate sărbătorii naţionale a Ungariei

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Parlamentul de la Budapesta. Foto: Arhivă.

În Ungaria au început, de sâmbătă, manifestările dedicate sărbătorii naţionale.

La 15 martie 1848 a fost declanşată Revoluţia, iar Dieta - organul de conducere al Ungariei - a decretat independenţa ţării faţă de Imperiul Habsburgic.

Manifestările dedicate împlinirii 167 de ani de la începutul Revoluţiei ungare din 1848, organizate sub mottoul "Cinste celor curajoşi" au început de astăzi în Ungaria.

Clădirea Parlamentului şi-a deschis astăzi porţile în faţa vizitatorilor care au avut totodată ocazia să urmărească o reprezentaţie comună a gărzii de onoare a legislativului ungar şi polonez, precum şi a poliţiei de intervenţie.

Totodată, de sâmbătă şi până în data de 28 martie, în Grădina Muzeului Naţional va putea fi vizitată şi o expoziţie tematică de fotografii.

Duminică în Piaţa Kossuth din faţa Parlamentului va avea loc un ceremonial de arborare cu onoruri militare a drapelului Ungariei în prezenţa şefului statului ungar, János Áder şi a preşedintelui legislativului, Laszlo Kover, iar la Muzeul Naţional va fi organizat un program festiv în cadrul căruia vor rosti discursuri premierul Viktor Orban şi primarul general al capitalei ungare, István Tarlós.

Restricții de circulație pentru autovehiculele de transport marfă

Din cauza sărbătorii naţionale, autorităţile ungare au impus restricţii în ce priveşte circulaţia autovehiculelor de transport marfă a căror masă totală depăşeşte greutatea de 7,5 tone.

Aceasta va fi interzisă începând desâmbătă seară, de la 23:00, ora României, până duminică, la ora 23:00.

Măsura restricţionării circulaţiei în week-end fusese suspendată în ultimele patru luni, însă a fost reintrodusă săptămîna trecută.

Transportatorii sunt sfătuiţi să-şi programeze corespunzător perioadele de odihnă şi de condus pentru că, după aceste restricţii extinse, se vor forma coloane de tiruri pe mai mulţi kilometri în vămile Nădlac şi Borş.


Etichete Ungariazi nationalamanifestariparlamentPiata KossuthJanos AderLaszlo KoverautovehiculemarfavamaNadlacBorsrestrictii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live