Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Aprilie 2021
Vizualizari: 265
Comentează add

Managerii spitalelor atrag atenţia că respectarea măsurilor anti-COVID este vitală pentru limitarea epidemiei.

Managerii spitalelor atrag atenţia

radiojurnal

  Foto: Adriana Turea - arhivă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Managerii spitalelor spun că personalul medical este epuizat și că respectarea măsurilor anti-COVID este vitală pentru limitarea epidemiei.

Şeful Unității de Primiri Urgențe SMURD din București, medicul Bogdan Oprița, atrage atenția că, dacă numărul pacienților COVID va mai crește, nu vor mai fi paturi la ATI.


Bogdan Opriţa: S-ar putea ca, dacă numărul pacienților crește, să nu mai putem să avem paturi de terapie intensivă, să nu mai putem să avem paturi cu oxigen. Dacă în valul doi, undeva la 50% din pacienți aveau forme ușoare și puteau să meargă la domiciliu, acum greu dăm drumul la 10% din pacienți. Mai toți pacienții au nevoie de oxigen și au nevoie de oxigen în debit mare. Pe lângă acest val care reprezintă o creștere, mai avem și pacienții pe care nu îi putem neglija. Ordinul ministrului sănătății stabilește foarte clar că trebuie să îngrijim ambele categorii de pacienți, astfel încât oricât de multe paturi la terapie intensivă am face noi, ele se vor umple. Până când nu va exista o colaborare din partea populației, oricât de multe măsuri vom lua, nu vom putea să ieșim la liman.


Etichete ATIpaturispital(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live