Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

19 August 2016
Vizualizari: 998
Comentează add

În aceasta saptamana au fost depistate 2 incercari de trecere ilegala a frontierei verzi de catre grupuri mici de imigranti, anunţă MAI.

MAI trimite mai mulţi jandarmi şi poliţişti la frontiera cu Serbia

daniela-manuta

Imagini de la camerele Poliției de Frontieră.

MAI a alocat forte suplimentare de la politia de frontiera si jandarmerie pe frontiera cu Serbia dupa ce in aceasta saptamana au fost depistate 2 incercari de trecere ilegala a frontierei verzi de catre grupuri mici de imigranti.

De azi noapte pe langa dispozitivul existent s-au alaturat masini de termoviziune, patrule canine si echipe terestre suplimentare. Un elicopter al MAI va survola si sustine aerian aceste misiuni de la sol.

In vederea creşterii gradului de siguranţă la frontiera de sud-vest a României,incepând de azi-noapte,  poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara acţionează în comun cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiş, Grupării Mobile de Jandarmi Timiş, Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, precum şi Inspectoratului General de Aviaţie, în baza unui plan comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, aprobat de ministrul Petre Tobă.

Potrivit unui comunicat al Politiei de Frontiera,in această perioadă, efectivele care îşi desfăşoară în mod curent activitatea în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara sunt sprijinite de dispozitive comune, care acţionează zilnic la frontiera verde.

Totodată, echipaje din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi acţionează în sistem integrat, numărul acestora putând fi suplimentat în funcţie de situaţia operativă.

De asemenea, echipajele de la sol beneficiază de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie care execută misiuni de supraveghere aeriană în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Aceste acţiuni au ca scop asigurarea ordinii publice şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere la frontiera de sud-vest a României.

Echipajele mixte sunt dotate cu echipamente de ultimă generaţie, autospeciale cu sistem de termoviziune şi câini de serviciu.


Etichete MAIjandarmipoliţiştifrontiera cu Serbiamigranţitrecere ilegală a frontierei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live