Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

25 Ianuarie 2021
Vizualizari: 262
Comentează add

Mai puțini pacienți cu viroze respiratorii sau răceli

adrian-lungu-salaj

  Foto: Grupul de Comunicare Strategică

Numărul pacienților care sufereau în mod curent în această perioadă de viroze respiratorii sau răceli este mai mic acum față de anii precedenți, ca urmare a măsurilor sanitare impuse de pandemie.
 
Autoritățile din Sălaj solicită ca reglementările să fie în continuare respectate, iar medicii de familie să se implice mai mult în supravegherea bolnavilor.
 
Reporter: Adrian Lungu: În multe localități sălăjene numărul pacienților cu răceli simple, inclusiv printre copii a scăzut simțitor în ultimele luni, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit medicilor de familie care pun această scădere pe seama purtării măștii sanitare și a respectării distanțării fizice, dar și pentru că școlile sunt închise. În continuare, autoritățile sanitare fac apel la medicii de familie să monitorizeze starea de sănătate a populației.
 
Ligia Marincaș, director DSP  Sălaj: Medicii cu experiență, care își cunosc bolnavii, care știu foarte bine să pună un diagnostic diferențial, pot cu probabilitate să pună un diagnostic. Fac un apel la toți medicii de familie să ne ajute.
 
Reporter: Este nevoie în continuare de respectare a normelor sanitare elementare. ,
 
Amalia Gavriliuț, medic pneumolog: Mai ales acum este esențial să respectăm măsurile de igienă, de mască, de distanțare, să ne privăm de unele lucruri pe care ne-am obișnuit să le facem.
 
Reporter: În privința noului coronavirus, autoritățile medicale sălăjene anunță continuarea fără probleme a campaniei de vaccinare în toate centrele amenajate la nivel de județ.
 
(PH)

Etichete raceliviroze respiratorii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live