Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Decembrie 2016
Vizualizari: 832
Comentează add

Până la prânz, Poliţia a primit 18 sesizări în acest sens, majoritatea din mediul urban.

MAI: Incidente semnalate la vot MAI: Incidente semnalate la vot - Conține video

radiojurnal

Foto: facebook.com/ministeruldeinterne

În timpul procesului electoral s-au înregistrat şi câteva nereguli.

Până la prânz, Poliţia a primit 18 sesizări în acest sens, majoritatea din mediul urban.

Este vorba, în general, de persoane care au vrut să voteze de mai multe ori sau de lipsa unor buletine de vot sau a unor ştampile - după cum a precizat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne, Monica Dajbog.

Monica Dajbog: "Poliţiştii bucureşteni au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană s-a prezentat la o sectie de votare din Capitală şi a încercat să voteze fără a avea acest drept. În cauză se efectuează cercetări. Poliţiştii din Timiş efectuează cercetări după ce o femeie a încercat să voteze cu o carte de identitate anulată. În urma verificărilor s-a constatat că deţinea asupra ei alte două cărţi de identitate, una valabilă şi una anulată. În judetul Iaşi, preşedintele unei secţii de votare a sesizat faptul că o femeie, membru al comisiei de vot, a încercat să voteze şi pentru soţul ei care nu era prezent. Biroul Electoral a sesizat IPJ Iaşi care a demarat cercetările în cauză. Preşedintele unei secţii de vot din Bucureşti a sesizat Poliţia, după ce a constatat lipsa unui buletin de vot, în momentul desigilării sacilor cu buletine de vot. Cercetările sunt continuate pentru clarificarea situaţiei fără a fi afectat procesul de vot. În judeţul Hunedoara, duminică dimineaţa au fost înlocuite două ştampile de control, după ce una dintre ele a fost aruncată din greşeală în foc, iar cealaltă a fost pierdută".

Realizator: Reporterul nostru, Daniela Mănuţă, ne mai informează că au fost primite sesizări la numărul unic de urgenţă 112 şi în legătură cu unele fapte comise de membrii unor secţii de vot. Astfel, în judeţul Teleorman, preşedintele unei secţii s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice, iar în Dâmboviţa, membrul unei comisii se fotografiază cu cetăţenii care vin să voteze.

Poliţia face cercetări, pentru a vedea dacă în situaţiile semnalate a fost încălcată legea.


Etichete maiNereguli în timpul procesului electoralalegeri parlamentare 2016monica dajbogstampilevot

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live