Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Noiembrie 2019
Vizualizari: 410
Comentează add

MAI a prezentat bilanțul incidentelor de la alegeri

radiojurnal

  Foto: Arhiva/ Cătălin Radu.

Președintele în funcție, Klaus Iohannis, este câştigătorul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, cu un procent de 65,88% din voturi, după centralizarea rezultatelor din 99,67% din secțiile de vot.
 
În așteptarea rezultatelor finale, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog, a prezentat un bilanț al incidentelor care au marcat procesul electoral de ieri:
 
Monica Dajbog: În general, sesizările de ieri au făcut referire la coruperea alegătorilor, fraudă la vot, pierderea ștampilei în urna de vot, continuarea propagandei electorale, așa-zis turism electoral, sfătuirea alegătorilor cum să voteze, comercializarea și consumul de băuturi alcoolice în spațiul de protecție al secției de votare, violarea confidențialității votului. Față de 96 de infracțiuni sesizate în 2014, ieri s-au înregistrat cu aproximativ 55% mai puține, respectiv 43 de fapte de natură penală. În prezent se efectuează cercetări cu privire la 36 de persoane. Față de niciuna dintre aceste persoane nu au fost dispuse măsuri preventive. Ieri au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, respectiv 25 de amenzi în valoare de aproape 25.000 de lei și 21 de avertismente scrise.
 

Etichete MAIincidenteelegeri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live