Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

11 Aprilie 2011
Vizualizari: 1797
Comentează add

Procurorii de la crimă organizată percheziţionează mai multe locuinţe din Bucureşti şi Galaţi. Acţiunea vizează o reţea formată din 20 de persoane, care comercializează produse cu efect halucinogen.

Magazine de etnobotanice, acuzate de vânzare de droguri

bogdan-mihai

Arhivă. Foto: Agerpres.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au realizat 25 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Galaţi, pentru destructurarea unei grupări formată din peste 20 de persoane, specializată în comercializarea de produse etnobotanice, potrivit procuraturii.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism(DIICOT), în sarcina membrilor grupării se reţine că, în perioada iulie 2010 - martie 2011, prin intermediul unor societăţi comerciale de comercializare a produselor etnobotanice, ar fi introdus pe teritoriul Romaniei şi ar fi comercializat droguri de risc şi de mare risc.

Deşi societăţile respective au fost în repetate rânduri sancţionate, iar reprezentanţilor lor li s-a adus la cunoştinţă faptul că produsele comercializate ar fi conţinut psihotropi, activitatea infracţională a continuat.

Citiţi aici comunicatul DIICOT

Procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale faţă de 20 de persoane şi 13 persoane juridice, respectiv societăţile comerciale prin intermediul cărora au fost comercializate substanţele stupefiante şi psihotrope supuse controlului naţional.

Acestea sunt acuzate de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic ilicit internaţional de droguri de risc şi trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc.

Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizată Bucureşti.


Etichete produse etnobotaniceDIICOTpercheziţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live