Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA - continuare Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laurenţiu Văduva

7 Ianuarie 2011
Vizualizari: 1513
Comentează add

După 12 ani de teatru, cariera strălucită a lui Ion Vova avea să se desfăşoare la Radiodifuziunea Română, unde şi-a început oficial activitatea în 1952, mai întâi ca regizor de studio, apoi ca regizor artistic.

Maestrul Ion Vova s-a stins din viaţă

laurentiu-vaduva

Regizorul ion Vova.

Maestrul Ion Vova, personalitate emblematică a teatrului radiofonic românesc, s-a stins din viaţă, astăzi, la vârsta de 93 de ani.

Crescut la şcoala marilor actori, Ion Vova a urmat cursurile Conservatorului Regal de Muzică şi Artă, avându-l printre colegi de an pe Radu Beligan.

După 12 ani de teatru, cariera strălucită a lui Ion Vova avea însă să se desfăşoare la Radiodifuziunea Română, unde şi-a început oficial activitatea în 1952, mai întâi ca regizor de studio, apoi ca regizor artistic.

A rămas veşnic în memoria ascultătorilor prin emisiuni notorii, precum "Prietena noastră, cartea", "Părinţi şi copii", Do-re-mi", "Legendele Olimpului", Teatru la microfon", "Unda veselă", "Satira şi umorul", sau "Noapte bună, copii!". A regizat piese de teatru din marele repertoriu, semnate de Moliere, Caragiale, Cervantes, Muşatescu.

A lucrat cu Birlic, Gărdescu, Beligan, Ion Lucian, Giugaru, Tomazian, Carmen Stănescu, Stela Popescu, pentru a enumera numai câţiva din marii actori de a căror prietenie s-a bucurat.

Creaţiile sale au încântat generaţii la rând şi continuă să fie şi astăzi de o actualitate artistică nedezminţită.

Ultimul spectacol, regizat de maestrul Ion Vova, acum doi ani, a fost "Tartuffe" de Moliere, cu Ion Lucian în rolul principal.


Etichete Ion VovamaestruteatruradioMoliereCaragialeregizor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live