Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Buzică

4 Mai 2022
Vizualizari: 439
Comentează add

În urma atacului, mai multe zone din Lvov au rămas fără curent electric şi apă potabilă.

Lvov: Mai multe uzine electrice au fost lovite de rachetele ruseşti

alex-buzica

Arhivă foto. Alex Buzică.

Rusia intenţionează să anexeze la mijlocul lunii mai reiunile ucrainene Doneţk şi Luhansk - a a firmat ambasadorul american la OSCE.

Cele două regiuni, care împreună formează Donbasul, sunt controlate parţial de forţele ruse şi de cele ale republicilor separatiste, sprijinite de Moscova.

Aceasta ar încerca totodată să formeze o republică separatistă şi la Herson, urmând să o anexeze ulterior. Armata rusă, înfrântă în nordul Ucrainei, se concentrează pe est şi sud, însă nu a reuşit să facă progrese semnificative de când a lansat ofensiva înainte de Paşti.

Ministerul britanic al Apărării afirmă că Moscova a concentrat 22 de batalioane lângă oraşul ucrainean Izium, de unde ar vrea să anseze noi atacuri în Donbas. Între timp, au continuat bombardamentele asupra oraşelor ucrainene inclusiv în vestul ţării, aflat departe de linia frontului, după cum transmite corespondentul nostru, Alex Buzică.


Reporter: Nimeni nu a dormit liniştit noaptea trecută în Ucraina. Alarmele, care anunţau un posibil atac aerian, au sunat până dimineaţă pe tot teritoriul vecinilor noştri ucraineni, din vest, de la Lvov până în est, în Donbas.

Ruşii au atacat cu rachete mai multe regiuni de aici.

Două dintre ele au lovit infrastructura feroviară din districtul Kaminanski, din regiunea Denipropetrovsk, iar trei rachete au fost lansate către Lvov, fiind vizate trei uzine electrice.

Primarul oraşului Lvov, Andrii Sadovi: Din păcate, mai multe uzine electrice au fost lovite de rachetele ruseşti. Vă îndemn să nu ieşiţi din case, să mergeţi în adăposturi. Jurnaliştii sunt rugaţi să nu se aventuree pe străzile oraşului pentru că este foarte periculos. În urma atacului, mai multe zone din Lvov au rămas fără curent electric şi apă potabilă. În aceste moment, personalul nostru face tot posibilul pentru a rezolva problemele apărute şi a restabili curentul electric. Pompierii luptă cu flăcările iar astăzi sperăm să rezolvăm toate aceste probleme. În urma atacului, până la această oră, ştim că două persoane au fost rănite. Păstraţi-vă calmul!

Reporter: Şi în sud au fost probleme, în Odesa, dar apărarea antiaeriană a ucrainenilor a funcţionat cu succes acolo, dar şi în mai multe zone, în special în Viniţa şi Kiev.


Etichete ucrainalvovrachetearmata,rusiadonbasalarmauzine electrice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live