Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 08 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

22 Iulie 2020
Vizualizari: 195
Comentează add

"Londra îşi supraestimează rolul în privinţa politicii externe a Rusiei"

sergiu-stet

   Foto: Arhivă. 

Marea Britanie îşi supraestimează rolul în privinţa politicii externe a Rusiei, a declarat ambasadorul rus în Regatul Unit, Andrei Kelin, comentând raportul Comitetului Parlamentului britanic publicat marţi.
 
"Această cale închide comunicarea noastră. În raport este supraestimat cu mult rolul Marii Britanii în privinţa politicii externe a Rusiei. Ea nu deţine un astfel de rol", a declarat diplomatul rus citat de TASS.
 
"Noi am privit întotdeauna Marea Britanie ca oricare altă ţară din Occident, fie ea Franţa, Germania, Suedia sau România. Dacă Marea Britanie nu doreşte să lucreze cu noi, atunci nici noi nu vom insista pe această activitate", a subliniat Kelin.
 
"Cel mai rău lucru este că nici ei nu doresc să restabilească relațiile cu noi, dar încearcă să-i descurajeze şi pe alţii să restabilească aceste relații", a adăugat șeful misiunii diplomatice ruse.
 
"Dacă ar fi să caracterizez raportul într-o singură frază, atunci acesta este clasicul caz shakespearian despre mult zgomot pentru nimic. De fapt, acesta este un raport despre cum ar trebui îmbunătățită coordonarea serviciilor de informații din Marea Britanie, pregătit în Parlament cu câţiva experți.
 
Dacă ar fi să înlocuim numele "Rusia" cu numele oricărei alte ţări, "China" de exemplu, atunci conținutul nu se va schimba", a declarat diplomatul rus. 

Etichete Andrei KelinRusiaDIPLOMATRAPORTMarea Britanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live